6 Ağustos 2016

Hayat Olimpiyatlarına Hazır mısın?



Bildiğiniz gibi 2016 Rio Olimpiyat Oyunları başladı. Aslında, hayat ta Olimpiyatlara benzer. Nasıl mı? Gelin konuyu biraz daha açalım.

Olimpiyatlara ev sahipliği yapan ülke bu oyunlar için oldukça masraf yapar ve sonra sporcular bu oyun için davet edilir. Her ülke kendilerini temsil etmesi ve madalya kazanması için sporcularını bu ülkeye gönderir. Sporcular, burada kendileri için özel yapılmış olan bir Olimpiyat Köyünde belli bir süreliğine kalırlar. Her sporcu özel kıyafetiyle ve spor aletiyle bu yarışmalara katılır. Müsabakalar boyunca her sporcu en iyi performansını madalya kazanmak için gösterir. En iyiler madalya alırlar biraz eksik performans gösterenler ise madalya alamazlar. Sonunda tüm sporcular evlerine mutlu veya mutsuz bir şekilde geri dönerler ve asıl memleketlerinde hayatlarının sonuna kadar yaşarlar.

Dünya da böyle değil midir? Şu dünyanın sahibi burayı bir çeşit imtihan yada yarış yeri olarak dizayn etmiş ve masraf etmiş. Hepimize farklı yarış aletleri vermiş. Mesela, kimimiz fakirlikle imtihan edilirken kimimiz zenginlikle, kimimiz hastalıkla kimimiz de kadınla imtihan ediliriz. İmtihanı başarıyla bitirenler asıl yurtlarında ebediyen mutlu bir şekilde yaşarken imtihanı kaybedenler ise ne yazık ki mutsuz bir şekilde yaşamaya mahkum olurlar.

Öyleyse seçim sizin. Ebediyen mutlu bir yaşam mı yoksa?




0 yorum :

Yorum Gönder