30 Ağustos 2016

Hayatta Bayram


Hayat ve Bayram

Evet, bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Tüm milletimizin ve devletimizin Atatürk'ün önderliğinde bir varlık mücadelesi vererek kazandığı bu zaferi hepimize kutlu olsun. Devlet ve milletlerin böyle zafer ve bayramları olduğu gibi fertlerin de aslında bayramları vardır ve ben bugün biraz bundan bahsetmek istiyorum.

Yazılı Var Çocuklar

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi hepimiz buraya sınanmak, kaç ayar olduğumuzun ortaya çıkması ve O'na kulluk etmek için gönderilmişiz. Her insan hayatında farkında olsun veya olmasın bunun mücadelesini verir. Ne demektir bu? Gelin bir misalle akıllara yaklaştıralım bu meseleyi;

"Öğretmen bir gün bizi sınıflara doldurur ve üstünde bir takım yazılar olan kağıtlar verir elimize. Kimimiz bakar kağıtlara ve bunun bir yazılı olduğunu anlayarak hemen soruları cevaplamaya girişir. Kimisi de çok aldırış etmez sorulara. Sağına soluna bakınır. Ancak sonunda bitiş zili çalar ve öğretmen herkesten kağıtlarını alır. Soruları doğru cevaplayanlar geçmiş, aldırış etmeyenler ise kalmıştır"
Hayat ta böyledir aslında. Allah'ın elçisi ve kitabımız bize bu dünyanın bir imtihan yeri olduğunu bildirmiş ve yapmamız gerekenleri anlatmışlardır. İnsanın elinde gerekli donanım da vardır. O sözlere kulak verenler ve donanımlarını iyi yolda kullananlar imtihanı başarıyla geçmiş ama o sözlere aldırış etmeyenler ve donanımlarını O'nun yolunda değil de nefislerinin istikametinde kullananlar ise imtihanı ne yazık ki kaybetmişlerdir.

Donanımı O'nun Yolunda Kullanmak

Evet, O'nun verdiği gözü O'nun eserlerini görmek ve tefekkür etmekte kullandığımız zaman, mesela bir ağaca baktığımız zaman, 

"Allah'ım şu ağacı ne muhteşem yaratmışsın. Şu ağaç çamurlu su yediği halde ne güzel tatlı, renkli meyveler vermiş. Dalları, dallardaki yaprakları ne kadar da dengeli dağılmış. Bizi hiç görmediği halde damak tadımıza uygun meyveleri nasıl da vermiş? der ve bütün bunların ancak yüce Yaratıcının eseri olabileceğini anlayarak O'nun hakkındaki bilgisini artırmış olur"
bütün diğer donanımı aynı şekilde kullanır.Bir kuşun tatlı ötüşünü duyduğu zaman küçücük bir kuştan o tatlı nağmelerin nasıl çıktığına hayret eder ve bunun ancak Allah'ın bir eseri olduğuna inanarak O'na hamdeder.

Bayramın Kutlu Olsun

Hayat bu iklimde böyle yaşanıp ötelere böyle gidildiği zaman esas bayramımız mahşerde olacaktır. Melekler ona teşrifatçılık yapıp ona "bayramın kutlu olsun" diyeceklerdir.

Ne mutlu o gün böyle bir bayram yaşayanlara!!!


0 yorum :

Yorum Gönder